Clients

GREEKEXPORTS EPSA ALFA PASTRY evoiki zimi provil.jpg soya hellas newrest epiros nestle More

Certificare Kosher (Romania)


Kosher food & travel in the Balkans

 

Ce este kosher?

Termenul „kosher” se referă la alimente care au fost pregătite ritualic conform standardelor biblice și rabinice. Vine din cuvântul ebraic „kasher”, care înseamnă „conectat (la Dumnezeu)” și a devenit comun în limba engleză la mijlocul secolului al 19-lea. La mijlocul anilor 1920, cuvântul a căpătat un înțeles mai larg, fiind utilizat pentru a desemna orice era acceptabil.

Cu rădăcinile sale în Biblia ebraică, sistemul utilizat pentru a defini ce alimente sunt kosher a fost dezvoltat de rabinii antichității timpurii. Aplicarea sistemului în cazul realităților aflate în schimbare, cum ar fi progresele industriale și tehnologice, a fost activitatea generațiilor ulterioare, inclusiv a noastră.

Astăzi, kosher este o cerință prealabilă pentru consumul de alimente de o parte consistentă a comunității evreiești, dar și o certificare dorită pentru milioane de consumatori non-evrei din S.U.A., Rusia, Polonia și alte țări.

Toate produsele alimentare și procedurile de producție permisibile în temeiul legilor privind produsele alimentare kosher pot obține certificarea kosher, în urma unei proceduri de evaluare reușite organizate de o agenție kosher recunoscută. Această procedură se concentrează asupra ingredientelor utilizate și a unităților de producție în care acele produse sunt fabricate.

  kosheraudits

Cine este Balkan Kosher?

BΚ este o agenție kosher activă în zona balcanică din 2009 și este în prezent cel mai mare organism de certificare kosher din acea zonă. BK oferă consultanță, supraveghere și certificare producătorilor alimentari, cât și profesioniștilor din turism care doresc să participe pe piața kosher aflată în creștere rapidă.

Cu sediul central în Miami, S.U.A. și birouri în Grecia, Israel și Albania și o prezență permanentă a rabinilor în țările balcanice, BK acoperă efectiv nevoile de certificare din Grecia, România, Bulgaria, Albania, Cipru, Serbia, Croația, Macedonia de Nord, Kosovo și Muntenegru.

BK a dezvoltat de asemenea relații și cooperează cu agenții kosher respectate din S.U.A., Israel, Africa de Sud și Rusia pentru a furniza clienților săi recunoașterea necesară pentru promovarea produselor lor în acele țări. Este important de reținut că în prezent multe produse ale clienților BK sunt amplasate pe rafturile marilor comercianți cu amănuntul din S.U.A., și poartă eticheta BK, care a fost de asemenea reconcepută recent pentru a fi ușor de recunoscut.

Faptul că rabinul Yoel Kaplan este rabinul care certifică produsele kosher balcanice generează un plus de valoare. Rabinul Kaplan este Directorul Centrului CHABAD din Thessaloniki (Salonic). Acest lucru oferă o oportunitate unică de conectare cu peste 3500 de Centre CHABAD similare și rabinii lor din toată lumea. 

 

 

Mai multe informații legate de kosher și cerințe veți găsi în documentul  "What is Kosher (english)"

Descărcați de aici cererea pentru o ofertă, vă rugăm să completați să o trimiteți la exports@greekexports.org (trebuie să fie în limba engleză)

Vedeți pe canalul nostru de youtube discursuri din cadrul conferințelor ținute de Dl Vassaras privind aspecte ale certificărilor halal și kosher și alte clipuri cu conținut interesant.

  

Contactați-ne

Pentru mai multe informații, vă rugăm să luați legătura cu Greekexports, partenerul oficial al BK pentru Europa de Sud-Est cu sediul în Thessaloniki, Grecia:

Telefon : +30 2310 474115

Responsabil pentru România:

Dna Kouzoukaki Depy

Telefon: +40 730684739

E-mail :  romania@greekexports.org

 

Register to receive our news:

 
 
 
| Vegan, Halal & Kosher Certifications | Exports Consulting | International Exhibitions |